Ventilatie

Ventilatie - ook wel luchtverversing – is het vervangen van verontreinigde lucht in een ruimte door zuivere lucht

Vervuilde lucht kan gevaarlijk zijn voor de mensen en dieren die een ruimte gebruiken. In ongeventileerde ruimtes ontstaan bijvoorbeeld koolzuurgas en vocht, die schimmels, bacteriën en giftige chemische stoffen veroorzaken. Het is dan ook niet gek dat de Nederlandse overheid eisen stelt aan het verversen van de lucht in het Bouwbesluit.

Particulieren

Een gezin van vier personen produceert per dag ongeveer 20 liter vocht. Toen de woningen van mindere kwaliteit waren, was dat niet zo’n probleem: het verdween weer door kieren en gaten. Bij moderne en gerenoveerde woningen is dat niet het geval, en moet u zelf aan de slag. AircoMAN helpt u daar graag bij, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Bedrijven

Een gezonde werkomgeving heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de productiviteit en het ziekteverzuim van uw werknemers. In bedrijfspanden worden over het algemeen meer schadelijke stoffen geproduceerd dan in woonhuizen. Dat is gek genoeg niet alleen het geval in fabrieken, maar ook in kantoren. Wist u dat printers, computers, maar ook bijvoorbeeld tapijt en andere textiel schadelijke stoffen bevatten? AircoMAN helpt u graag de ventilatie van uw bedrijf te optimaliseren, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Ventilatie en Astma

Voor iedereen die te maken heeft met astma is een gezonde leef-, sport- en werkomgeving iets om goed over na te denken. De juiste ventilatie helpt bij het controleren van de luchtvochtigheid (astmapatiënten functioneren over het algemeen beter bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid), en het vrijhouden van ruimtes van de huisstofmijt. AircoMAN helpt u graag de juiste afstemming te vinden, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Binnenkort meer over afzuigkappen en ventilatoren