Ventilatie

Ventilatie - ook wel luchtverversing – is het vervangen van verontreinigde lucht in een ruimte door zuivere lucht

Vervuilde lucht kan gevaarlijk zijn voor de mensen en dieren die een ruimte gebruiken. In ongeventileerde ruimtes ontstaan bijvoorbeeld koolzuurgas en vocht, die schimmels, bacteriën en giftige chemische stoffen veroorzaken. Het is dan ook niet gek dat de Nederlandse overheid eisen stelt aan het verversen van de lucht in het Bouwbesluit.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2017/06/DFC-300x200-1-300x200.jpg

Een gezin van vier personen produceert per dag ongeveer 20 liter vocht. Toen de woningen van mindere kwaliteit waren, was dat niet zo’n probleem: het verdween weer door kieren en gaten. Bij moderne en gerenoveerde woningen is dat niet het geval, en moet u zelf aan de slag. AircoMAN helpt u daar graag bij, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Een gezonde werkomgeving heeft bijvoorbeeld een grote invloed op de productiviteit en het ziekteverzuim van uw werknemers. In bedrijfspanden worden over het algemeen meer schadelijke stoffen geproduceerd dan in woonhuizen. Dat is gek genoeg niet alleen het geval in fabrieken, maar ook in kantoren. Wist u dat printers, computers, maar ook bijvoorbeeld tapijt en andere textiel schadelijke stoffen bevatten? AircoMAN helpt u graag de ventilatie van uw bedrijf te optimaliseren, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Voor iedereen die te maken heeft met astma is een gezonde leef-, sport- en werkomgeving iets om goed over na te denken. De juiste ventilatie helpt bij het controleren van de luchtvochtigheid (astmapatiënten functioneren over het algemeen beter bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid), en het vrijhouden van ruimtes van de huisstofmijt. AircoMAN helpt u graag de juiste afstemming te vinden, met een advies op maat of vrijblijvende offerte. Neem anders gewoon eens contact met ons op voor meer informatie.

Binnenkort meer over afzuigkappen en ventilatoren

Met een airconditioning kunt u uw huis of bedrijf koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren, en een airco is daarmee een stuk veelzijdiger dan een traditionele verwarming. Veel mensen weten daarnaast niet dat airconditioning vier keer goedkoper is in gebruik dan een cv-installatie. Dit omdat elektriciteit meer warmte oplevert, en minder kost dan gas. Een warmtepomp (een ander woord voor airco) geeft direct verwarming, in tegenstelling tot de lokale warmte van een radiator, en warmt uw ruimtes vele malen sneller op.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Verdringingssysteem-300x200.jpg

Verdringingssysteem

Dit systeem van doorlaatbaar materiaal, ook wel een Low Impuls Systeem genoemd, wordt in principe alleen toegepast bij koeling en werkt op basis van het verdringingsprincipe. Afhankelijk van het temperatuurverschil tussen de inblaaslucht en de ruimtelucht zal, door het verschil in dichtheid, de gekoelde inblaaslucht langzaam de verblijfzone bereiken.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Induction-throw-systeem-300x200.jpg

Induction/Long Throw systeem

Bij dit systeem worden over de gehele lengte van de luchtverdeelslang openingen aangebracht. In het geval van verwarming zal deze schuin naar beneden gericht zijn, zodat de lucht naar beneden wordt gestuurd. In het geval van koeling of ventilatie zal deze schuin naar boven of horizontaal worden gericht. Beide om een gelijkmatige luchtverdeling met een grote worp te verkrijgen.
Systemen met nozzles zijn breed toepasbaar, hoewel ze vaak in hoge ruimten worden toegepast gebruik makend van de grote worp van de nozzles. Dit hangt mede af van de hoeveelheid aangebrachte nozzles en of ze worden toegepast in een hybride systeem. Door het specifieke ontwerp

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Nozzlesysteem-300x200.jpg

Nozzlesysteem

Systemen met nozzles zijn breed toepasbaar, hoewel ze vaak in hoge ruimten worden toegepast gebruik makend van de grote worp van de nozzles. Dit hangt mede af van de hoeveelheid aangebrachte nozzles en of ze worden toegepast in een hybride systeem. Door het specifieke ontwerp van de Euro Air nozzles zal het probleem van entertainment tot een minimum beperkt blijven.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/DFC-300x200.jpg

DFC

Ons materiaal is uitermate geschikt voor industriële toepassingen en vuile omgevingen, zoals garages en werkplaatsen. Het materiaal is uitstekend bestand tegen stof, rook en de meeste gassen.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Membraansysteem-300x200.jpg

Membraansysteem

Dit systeem is ontwikkeld om zowel te kunnen koelen als verwarmen terwijl in beide gevallen een hoge eis aan het comfort wordt gesteld. Het membraansysteem zorgt ervoor dat de voordelen van verdringing bij koeling (zomer) en injectie in geval van verwarming (winter) in één luchtverdeelslang gecombineerd kunnen worden.

https://www.aircoman.nl/wp-content/uploads/2020/04/Hybridesysteem-300x200.jpg

Hybridesysteem

Bij deze systemen zijn zowel het doorlaatbare materiaal als een inductie element actief. Een deel van de inblaaslucht zal door middel van inductie/injectie voorzieningen met een relatief hoge snelheid worden uitgeblazen terwijl de rest van de inblaaslucht via het doorlaatbare materiaal met een lage snelheid in dezelfde richting de luchtverdeelslang zal verlaten.